Stadskantoor | Hengelo

Nieuw stadskantoor voor Hengelo

Bouwcombinatie Stadskantoor Hengelo (een samenwerking tussen Trebbe en Van Wijnen), werkte in 2019 aan de realisatie van een nieuw stadskantoor naast het bestaande stadhuis van Hengelo. Fleurbaaij verzorgde een groot deel van de afbouw van dit bijzondere gebouw. 

image004

Wat is er gebeurd?

Geen uitdaging is ons te gek, maar het plaatsen van de videranden van het atrium op twintig meter hoogte was zelfs voor onze dare-devils even slikken. Met twee grote spinhoogwerkers gingen we de hoogte in. Het was de moeite waard: wát een prachtig resultaat. 

De videranden zijn afgewerkt met FSC gecertificeerd eikenhout. De onderzijde is voorzien van akoestisch spuitwerk.

Tevens werd het plafond voorzien van akoestische HeartFelt lamellen van Hunter Douglas. De vilten panelen zijn Cradle-to-Cradle Certified en 100% recyclebaar. Het stadskantoor is het grootste project van Nederland met dit product. 

De duurzaamheidsmaatregelen houden daar nog niet op: in de wanden hebben we Isovlas isolatie toegepast. Dit is een ecologische en economische innovatie op het gebied van innovatie. Het product is recyclebaar, hernieuwbaar en herwinbaar. Daarnaast haalt het CO2 uit de atmosfeer en slaat het op. Het vlas zorgt tevens dat vocht en temperatuur worden gereguleerd, zonder dat het product gevaarlijke stofdeeltjes bevat. 

Verder heeft Fleurbaaij de metal studwanden en systeemplafonds geplaats in het stadskantoor. 

Heb je een vraag over een van onze projecten?

Laat je nummer even achter, dan bellen we je terug. Onze adviseurs beantwoorden je vragen graag. 

Meer projecten bekijken?

We bouwen heel wat af. Het liefst schreeuwen we het van de daken, want we zijn best trots op ons werk. We snappen echter ook dat jij daar niet per se op zit te wachten, dus we hebben een aantal projecten voor je uitgelicht. Kun je ze even rustig bekijken, ook wel eens prettig.