Werkvoorbereider Esther Mijnen-Arentz

Esther Mijnen-Arentz: werkvoorbereider bij Fleurbaaij

Esther Mijnen-Arentz (36) is werkvoorbereider bij Fleurbaaij, waar ze een kleine drie jaar geleden begon nadat ze haar vorige baan had opgezegd. Fleurbaaij ontving haar niet alleen met open armen, maar gaf haar ook de kans om zich binnen het bedrijf te ontwikkelen – in haar eigen tempo. We vroegen haar hoe ze terugkijkt op de afgelopen jaren bij Fleurbaaij.

Esther heeft nu een zoontje met haar man, en een tweede is onderweg. Voordat ze bij Fleurbaaij aan de slag ging, werkte ze bij een kleiner bouwbedrijf. Het werk dat ze had kon ze niet parttime doen, en daar kwam Fleurbaaij om de hoek kijken. “Ik kende Fleurbaaij al een tijdje als een mooi, innovatief bedrijf. Toen ze me wilde spreken over een mogelijke samenwerking, was dat natuurlijk heel aantrekkelijk!”

Eén voor allen, allen voor één

Wat Esther vooral aansprak in de functie van werkvoorbereider bij Fleurbaaij, is dat we met projectteams werken. “Je hebt werkvoorbereiders, uitvoerders en projectleiders. Dat je kunt sparren met collega’s geeft je meer bevestiging en zekerheid. Na een tijdje weet je ook wat je aan elkaar hebt. Dat is het mooie van teamwork.”

Projectleider SABA Dinxperlo

Door personeelswisselingen kreeg Esther het project SABA Dinxperlo in handen. Zij werd aangesteld als projectleider op de bouw. “Dat was fijn, want het was dichtbij en ik kon elke dag naar de bouw. De rol van projectmanager vind ik erg leuk, maar voor mij is het vaak moeilijk te combineren met thuis. Maar projecten die zo dichtbij zijn, zijn voor mij goed te doen.” Als projectleider stuurt zij de bouw aan en onderhoudt het contact met de betrokken partijen. Ze zorgt ervoor dat alles volgens planning verloopt en dat alle partijen tevreden blijven. “Als ik naar de bouwplaats ga en zie wat er gebeurt en wat voor moois er wordt gerealiseerd, haal ik daar echt voldoening uit.”

Vrouw in de bouw

Ondanks dat al meer dan 30% van de werkvoorbereiders in Nederland vrouw is, heeft men vaak het idee dat dit soort technische beroepen voorbehouden is aan mannen. Bij Esther speelt dat stigma geen rol. “Ik heb het vak van thuis uit meegekregen. Mijn vader heeft een bouwkundig calculatiebureau, dus ging ik vroeger vaak met hem mee naar de bouw. En als er thuis iets te klussen viel, deed ik altijd mee.”

Hoogtepunten

Een hoogtepunt in Esthers carrière bij Fleurbaaij is het Strabrecht College in Geldrop. “Vanuit de lean planning, die we mochten opzetten, hebben we samengewerkt met aannemers en onderaannemers. In het begin kwamen we veel problemen tegen, maar we hebben ons er goed doorheen geslagen en mooi werk afgeleverd.” SABA Dinxperlo behoort ook tot een van Esthers persoonlijke hoogtepunten. Vooral de communicatie met alle betrokken partijen verliep altijd goed, benadrukt ze. “Zolang dat maar goed zit, kom je er wel uit.”

Ook aan de slag met of voor Fleurbaaij?

Laat ons weten waar je interesses liggen! We zijn altijd op zoek naar talent om ons team te versterken.