Kweekschool Doetinchem

Kweekschool Doetinchem

Bijzonder wonen: in het centrum van Doetinchem hebben we een oude kweekschool omgetoverd tot luxueus appartementengebouw. In dit gebouw, oorspronkelijk uit 1935, vind je tegenwoordig vijf grote appartementen en een penthouse waar je u tegen zegt.

Oud in een nieuw jasje

Fleurbaaij realiseerde de afbouw van dit bijzondere project in opdracht van WAM & van Duren. In het verleden heeft het gebouw al vele eigenaars gekend, maar om diverse redenen werd besloten het gebouw te voorzien van zes appartementen. Fleurbaaij is voor dit project in de arm genomen voor de droge afbouw, met als grootste uitdaging de appartementen zoveel mogelijk te updaten naar de huidige eisen, zoals thermische en akoestische isolatie. Om de gewenste isolatie-eisen te behalen moest het gehele pand worden voorzien van thermische voorzetwanden tegen de bestaande buitenschil. De originele houten vloeren zijn voorzien van een isolerende briovloer. Zo zitten de toekomstige bewoners er warmpjes bij in de winter, maar niet te heet in de zomer. Win-win dus!

Geen uitdaging te gek

In een jaren ’30 pand kun je natuurlijk verwachten dat de akoestische isolatie niet direct om over naar huis te schrijven is. Daar hebben we natuurlijk een oplossing voor bedacht. Door het loskoppelen van voorzetwanden en plafonds worden alle appartementen zoveel mogelijk akoestisch geïsoleerd. Zoals vaak het geval is bij de renovatie van oudere gebouwen, moeten er regelmatig beslissingen worden gemaakt tijdens het werk, omdat we op voorhand nooit 100% zeker weten wat we tegen gaan komen. Gelukkig hebben we kundige en flexibele monteurs die geen uitdaging uit de weg gaan. Onze expertise, gecombineerd met het tijdig signaleren en oplossen van diverse vraagstukken, is bij dit project de sleutel tot succes!

Weten hoe Fleurbaaij jou van dienst kan zijn? Neem gerust contact op met één van onze adviseurs. We staan voor je klaar!