Vinaora Nivo Slider

Opdracht tot energieneutraal bouwen

Fleurbaaij heeft de opdracht gekregen om de gevelisolatie van 60 nieuwe woningen voor haar rekening te nemen. Van de zeven partijen is voor Fleurbaaij gekozen onder andere om haar autoriteit op het gebied van passiefhuizen, ook wel energieneutrale woningen genoemd. De woningen worden gebouwd op Het Gietelinck, dit is het voormalig DRU-terrein in Ulft.

Energieneutraal wonen

Een energieneutrale woning verbruikt 10 keer minder energie voor verwarming dan een gemiddelde bestaande woning en 4 à 5 keer minder dan de huidige nieuwbouwwoning uitgevoerd conform het Nederlandse Bouwbesluit. Dit kan al gauw oplopen tot 2.000 per jaar. Zon passiefhuis onderscheidt zich door de bijzondere combinatie van een zeer hoogwaardig en aangenaam binnenklimaat en een zeer laag energieverbruik. Door een uitgekiend ontwerp, georiënteerd op de zon, uitgevoerd met zeer goede schilisolatie en een effectieve kierdichting, kan warmte nauwelijks weg uit een energieneutrale woning.

Het Gietelinck

Het Gietelinck is een bijzonder herstructureringsproject rondom het oude DRU- en ETNA-terrein in Ulft. Het hele industriegebied wordt opnieuw ontwikkeld: zeven rijksmonumentale fabrieksgebouwen krijgen een nieuwe functie en er worden circa 280 woningen en appartementen gebouwd. Het veertien hectare grote voormalig bedrijventerrein ligt tussen het centrum van Ulft en de Oude IJssel en wordt een unieke plek voor wonen, werken en cultuur. Wooncorporatie Wonion en Klomps Bouwbedrijf zijn de opdrachtgevers voor de 60 passiefhuizen.

Nieuw bouwtijdperk

Fleurbaaij directeur Pieter Haafkes: Dit is een typische Fleurbaaij klus. Het Gietelinck is een prestigieus en uniek project waar vele ogen op gericht zijn. Dat vraagt om partijen die duurzame kwaliteit én een zorgeloos afbouwtraject bieden. Wij zijn zon partij. Wij passen al jaren gevelisolatie toe die bijdraagt aan duurzame gebouwen, dus ook in dit project kan Fleurbaaij een uitstekende adviserende rol vervullen.
Opdrachtgevers willen verder ook geen gedonder met allemaal verschillende aanspreekpunten, met onzorgvuldige planningen of met onverwachte meerkosten. Wij garanderen optimale samenwerking en goede communicatie. Onze offerte bijvoorbeeld, dat was al een voorproefje van die communicatie. Geen technische opsommingen, maar leesbare teksten en visualisaties van ons werk. Ook daarop zijn we positief beoordeeld. Het geeft aan dat wij klaar zijn voor het nieuwe tijdperk in de bouw. Een tijdperk waarin we de consument veel centraler willen stellen en waar wij graag optreden als innovatief en gelijkwaardig meedenkend bouwpartner.

image 15141 0-750x429

Laatste nieuws