Vinaora Nivo Slider

Behoud laag BTW tarief van 6% op stukadoren

Het belastingvoordeel op onderhoud en verbouwingen van de eigen woning is volgens de bouwsector een succes. Toch houdt de regeling in op onderhoud en verbouwingen specifiek in de bouw op te bestaan. De bouwsector had graag een verdere verlenging gezien. Staatssecretaris Weekers (Financiƫn) zegt dat hij daar geen geld voor heeft.

Maar in de afbouwbranche is er beter nieuws:

De regeling laag BTW tarief van 6% op stukadoorswerkzaamheden blijft wel bestaan!

Sinds 15 september 2009 mogen Stukadoorsbedrijven het lage BTW-tarief van 6% in rekening brengen voor werken aan woonhuizen die door particulieren worden bewoond en die ouder zijn dan twee jaar. Het kabinet wilde daarmee de werkgelegenheid in de branche stimuleren.

Uit een onderzoek dat in juni naar buiten kwam, blijkt dat de btw-verlaging de sector 2,2 miljard euro extra omzet heeft opgeleverd. Het onderzoek geeft ook aan dat 19 procent van de woningbezitters in de voorbije maanden een klus heeft laten uitvoeren vanwege de belastingverlaging.

Reden genoeg om de regeling van een laag BTW tarief op stukadoorswerkzaamheden door te zetten!

De BTW op arbeidsloon en materialen voor stukadoorswerkzaamheden blijft 6%. dus wilt u er nog gebruik van maken laat dan uw woning stukadoren en bespaar de kosten!

Laatste nieuws