Vinaora Nivo Slider

In opdracht: 229 studentenwoningen

klokbouw amsterdam


19-05-2014 | Wij hebben opdracht gekregen van Klokbouw BV voor de totale afbouw van het pand gelegen aan de Rijskwijkstraat te Amsterdam.

Het voormalige kantoorpand aan de Rijswijkstraat 175 te Amsterdam is aangekocht door Clever Real Estate om te transformeren. Het uit 1966 afkomstige gebouw was slechts gedeeltelijk verhuurd en heeft met zijn eenvoudige kolommenstuctuur een makkelijk in te delen structuur.

Namens Clever Real Estate heeft KlokGroep Integrale Projecten het bestaande pand volledig opnieuw ingericht zodat er in totaal straks 229 studenten units worden gerealiseerd.

De opdrachtgever hoopt middels deze transformatie in te spelen op het huidige tekort aan studentenhuisvesting in de gemeente Amsterdam.

Het pand bestaat uit elf verdiepingen, een begane grond , een grote kelder die heeft gefungeerd als installatieruimte en een dakopbouw waar ook nog installaties staan evenals de liftmachinekamers.

Binnen worden er 229 stuks wooneenheden gerealiseerd voor de huisvesting van studenten. Per woonunit wordt voorzien in eigen keuken en badkamer met toiletvoorziening.

Op de begane grond komen de entree's van de woningen aan de buitenzijde van het pand. De woningen gesitueerd op de verdiepingen zijn bereikbaar vanuit de centrale hal middels trappen en liften welke zijn opgenomen in de constructieve betonnen kern van het gebouw.

Op het dak wordt een algemene ontmoetingsruimte gerealiseerd en verder is er een dakterras gesitueerd met een wijds uitzicht over de stad Amsterdam.

De kelder wordt gebruikt voor een fietsenstalling met bergingen die van buitenaf direct bereikbaar zijn via een grote prefab betontrap. Op de 12e verdieping wordt een algemene ontmoetingsruimte en een dakterras gerealiseerd.

Het kantoorpand wordt aangesloten op stadswarmte de ruimte voor de stadsverwarming wordt aangebracht in de kelder, middels individuele units worden de studenten units hierop aangesloten.

 

Laatste nieuws