Vinaora Nivo Slider

 

Waarom renoveren

image 15120 0-800x535De nieuwbouw alleen is ontoereikend om ook in de toekomst aan de vraag naar goede woningen en andere gebouwen te voldoen. We moeten ook aan de bestaande gebouwen denken en de gebruiksduur daarvan verlengen.

Door gebouwen te renoveren of te verbeteren zijn er meer woningen en utiliteitsgebouwen met voldoende kwaliteit en comfort beschikbaar. Daarnaast is renovatie goedkoper en minder schadelijk voor het milieu dan slopen en nieuwe gebouwen bouwen. Renovatie spaart afval, materialen en kosten voor bijvoorbeeld nieuwe wegen, riolering enzovoort. Vaak zijn onderdelen van een gebouw die aan vervanging toe zijn zonder al te veel sloopwerk gemakkelijk te vervangen.

De haalbaarheid van renovatie voor een pand wordt door zo'n 80% bepaald door de afbouw. Vaak blijft de ruwbouw van een pand in tact en krijgt de binnenkant een totale makeover. Fleurbaaij heeft alle kennis en kunde in huis om vanaf het vroegste stadium mee te denken en de juiste adviezen te geven over de mogelijkheden.

Quick scan

Fleurbaaij kan met behulp van een quick scan beoordelen of een renovatie van een pand haalbaar is. Wij nemen daarin ook de zorgvuldig afweging mee tussen de lifecyclekosten van het pand in relatie tot de initiele investering. Maak hier geheel vrijblijvend een afspraak met een van onze afbouworganisatoren voor een quick scan.