Vinaora Nivo Slider

Duurzaam hout gebruiken in de afbouw

hout15-05-2014 / In de afbouw wordt ongemerkt een aanzienlijke hoeveelheid hout toegepast: is het niet als kanthout voor systeemplafonds, dan wel als achterhout bij metalstud wanden. Maar ook kooflijsten, als ondersteuning bij stucanet, voor het maken van lijstwerk en diverse bouwkundige ondersteuningen... Als we er even over nadenken, zijn er talloze voorbeelden te noemen. Hout is dus uitermate geschikt om te gebruiken in en om het bouwproces.

Het ontstaan van FSC

De grote hoeveelheid hout die wereldwijd wordt gebruikt, heeft ontbossing tot gevolg. In 1992, tijdens een conferentie van de Verenigde Naties in Rio de Janeiro, kwam dit voor het eerst aan de orde en sloegen bedrijven en NGO's (niet-gouvernementele organisaties) de handen in één. Een jaar later werd de vereniging Forest Stewardship Council® (FSC) opgericht, ter bevordering van verantwoord bosbeheer wereldwijd. FSC heeft de steun van ontwikkelings- en milieuorganisaties zoals Greenpeace, het Wereld Natuur Fonds en Oxfam.

Tegenwoordig is er wereldwijd 182 miljoen hectare bos gecertificeerd volgens de criteria van FSC en hebben er bijna 28.000 bedrijven in de handelsketen Chain of Custody certificering.

Ook Fleurbaaij is FSC gecertificeerd en heeft duuzaamheid hoog in het vaandel staan.